středa 27. února 2013

Obal na blok

Zjistila jsem, že poslední dobou tvořím pořád pro někoho - manžela, děti, známé, známé známých ...... a pro sebe téměř nic. Tedy nic jen tak pro radost. Tak jsem si tu radost udělala a ušila si obal na blok.

Premiérově jsem si zkusila patchworkářskou techniku - Babiččina zahrádka. Dala jsem ji trošku modernější podobu - opustila jsem klasické květy a vytvořila řady. Myslím, že se povedl.



pondělí 25. února 2013

Kosmetická taštička

Historie této taštičky začíná u naší rodinné kamarádky. Dlouho žila v domě a před nedávnem byla nucena se domu vzdát a přestěhovat se do bytu. Byt však není nafukovací a proto v něm již nezbylo místo pro historický kočárek, který vlastnila. A tak zcela nečekaně :-) zakotvil kočárek u nás ( protože k nám se toho vejde spooousta ). Bude potřebovat ještě  trochu doopravit a vystajlovat, ale kamarádka je ráda, že skončil u lidí, které zná a bude se moci v budoucnu na něj chodit dívat. No a já jsem ji za ten dar chtěla udělat aspoň malou radost. Sedla jsem ke stroji a vznikla tahle rychlovka - kosmetická taštička.


středa 20. února 2013

Obal na nůžky

Před nedávnem jsem si koupila tyhle úžasné nůžky. Stříhají opravdu super - především látky. Jen jednu vadu mají - příliš ostrou špičku. Nejednou , když jsem je lovila v košíku mi zůstaly zapíchnuty v ruce.
Při minulém pobytu na Višňovce mě zaujal obal, který si ušila Lesina a tak jsem vzala papír, tužku a látku a  obal si vytvořila. Přední stranu tvoří sešité proužky, zadní stranu jsem jen prošila různými stehy. Na závěr jsem přidala nezbytné poutko na pověšení.


úterý 19. února 2013

Obal na diář

Až se podruhé narodím, chtěla bych pracovat s mým mužem. Důvod je jednoduchý, dostávala bych báječné dárky - třeba diář s šitým obalem.


úterý 5. února 2013

Jarní polštářek pro Jitu2

Před nedávnem jsem se přihlásila do mini swapu na emiminu. Zadání znělo:
Ušij polštářek s jarní tématikou.

Losem mi byla přidělena Jitu2 , zdatná šička :-) . Lehce mě oblilo horko, usilovně jsem přemýšlela .....no a výsledek je zde.